Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، آبان سال ۱۴۰۰ بود که سخنگوی قانون چک رسما اعلام کرد که مردم نباید چک هایی که در سامانه صیاد ثبت نشده اند را دریافت کنند؛ در غیر این صورت عواقب سنگینی در انتظار آنها خواهد بود و شاید به سختی بتوانند وجه چک در اختیار خود را دریافت نمایند.

آن روزها آمنه نادعلی زاده، گفته بود که بانکها به موجب اصلاحیه قانون صدور چک، قادر نخواهند بود که در زمان نقد کردن چک، وجهی را به فرد پرداخت کنند؛ چراکه مطابق با قانونی که در سال ۹۷ در مجلس مصوب شده بود، نقل و انتقال چک حتما باید به صورت سیستمی در سامانه صیاد صورت گرفته و زمانی که چک بین شخص صادرکننده و گیرنده تبادل می شود، حتما باید ثبت الکترونیکی آن نیز در سامانه صیاد اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این طرح از ابتدای فروردین سال ۱۴۰۰ آغاز و همزمان با آن، توزیع چک های بنفش صیادی هم شروع شد که مطابق با ضوابط، کارسازی آن منوط به ثبت صدور و تائید آن در سامانه صیاد شده بود. در واقع، صادرکننده چک زمانی که چک جدید صیادی بنفش رنگ را صادر می کند، ابتدا باید مشخصات چک شامل تاریخ، مبلغ و نام گیرنده چک را بر روی فیزیک چک درج کرده و همان اطلاعات را نیز الزاما در سامانه صیاد وارد کند؛ البته این کار هم با توجه به وجود نرم افزارها و اپلیکیشن های مربوط به بانکها و به موازات آن، همراه بانک و اینترنت بانک، دردسر چندانی نداشت؛ اما بسیاری به دلیل نو بودن کار و آشنا نبودن با شیوه های ثبت چک، از این کار سر باز می زدند؛ اما به هر حال از آبان ماه سال گذشته، این الزام برای تمامی دارندگان و صادرکنندگان چک به وجود آمده است که چک خود را در سامانه صیاد ثبت کنند.

حالا بر اساس بخشنامه ای که صادر شده، بانک مرکزی چک های ثبت نشده در سامانه صیاد را تعیین تکلیف کرده است. در واقع، با توجه به مشکلات ایجاد شده برای برخی اشخاص دارنده یا ذینفع چک که اقدام به اخذ چک از صادرکنندگان یا انتقال دهنده چک بدون ثبت مشخصات در سامانه صیاد نموده و از طرفی، امکان دسترسی به صادرکننده یا انتقال دهنده چک را نیز بنا به هر دلیلی ندارند، باید امکان ارایه گواهی با اعلامیه با عنوانی همچون «اعلامیه عدم ثبت برگه چک در سامانه صیاد» از سوی بانک به دارنده چک حسب درخواست وی و یا در پاسخ به استعلام های صورت گرفته از سوی مراجع قضایی، شبه قضایی و یا ثبتی بدون درج «کدرهگیری» و در قالب و شکلی متمایز از گواهی نامه های مرسوم عدم پرداخت چک که صرفا موید و متضمن عدم امکان اقدام بر روی چک به دلیل الزام قانونی پیش گفته شده فراهم گردد.

بانک مرکزی در این بخشنامه که از سوی مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی صادر شده، آورده است:« احتراما همانگونه که استحضار دارند، وفق تبصره نخست ماده ۲۱ مکرر اصلاحیه قانون صدور چک مصوب سال ۱۳۹۷ در مورد برگه چک هایی که از دسته چک های ارایه شده پس از پایان اسفند سال ۱۳۹۹ صادر می شوند تسویه چک صرفا در سامانه تسویه چک (چکاوک) طبق مبلغ و تاریخ مندرج در سامانه و در وجه دارنده نهایی چک بر اساس استعلام از سامانه صیاد انجام خواهد شد و در صورت عدم ثبت مالکیت چک در سامانه صیاد، احکام قانون صدور چک شامل چک مزبور نبوده و بانکها مکلفند از پرداخت وجه آن خودداری نمایند. بر این اساس عبارت «مشمول این قانون نبوده»، در مفاد تبصره قانونی اخیر الذکر، دلالت بر این دارد که هیچ یک از احکام و امتیازات قانون مزبور از جمله صدور گواهی عدم پرداخت در ارتباط با چک های ثبت نشده موضوعیت ندارد. با توجه به مراتب مذکور، بدیهی است در صورتی که صادرکننده به هر دلیلی از ثبت مراتب صدور چک در سامانه صیاد استنکاف نماید، برگه چک به عنوان سند حاکی از طلب محسوب شده و ذی نفع می تواند از طریق اقامه دعوا در مراجع قضایی صالح به طرفیت صادرکننده یا ایادی ماقبل، حقوق خود را استیفا نماید.

اکنون با عنایت به مشکلات پیش آمده برای برخی اشخاص دارنده یا ذی نفع چک که اقدام به اخذ چک از صادرکننده یا انتقال دهنده چک بدون ثبت مراتب در سامانه صیاد نموده و از طرفی امکان دسترسی به صادرکننده یا انتقال دهنده چک نیز بنا به دلایل مختلف میسر نمی باشد، مقتضی است ترتیبی اتخاذ گردد تا امکان ارایه گواهی یا اعلامیه با عنوانی همچون «اعلامیه عدم ثبت برگه چک در سامانه صیاد» از سوی بانک به دارنده چک حسب درخواست وی و یا در پاسخ به استعلام های صورت گرفته از سوی مراجع قضایی، شبه قضایی  یا ثبتی بدون درج «کد رهگیری» و در قالب و شکلی متمایز از گواهی نامه های مرسوم عدم پرداخت چک که صرفا موید و متضمن عدم امکان اقدام بر روی چک به دلیل الزام قانونی پیش گفته باشد، حاوی متن زیر در اعلامیه فراهم گردد:

«به موجب ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک، صدور چک های صیادی مستلزم ثبت هویت دارنده، مبلغ و تاریخ مندرج در چک برای شناسه یکتای برگه چک توسط صادرکننده یا انتقال دهنده بوده و به موجب تبصره ۱ این ماده در صورتی که مالکیت آنها (مشخصات مزبور) در سامانه صیاد ثبت نشده باشد، مشمول این قانون نبوده و لذا نه تنها بانک ها مکلفند از پرداخت وجه آنها خودداری نمایند، بلکه هیچ یک از احکام و امتیازات قانون مزبور از جمله صدور گواهی عدم پرداخت چک، و احکام و مزایای مترتب بر آن برخوردار نمی باشند»

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر چک صیادی اخبار بانک و بیمه اخبار مرتبط چگونه از جعل و دستکاری چک در امان باشیم؟ ۱۴۰۱/۵/۴ پرداخت وام مردها به سربازی مشروط شد! ۱۴۰۱/۵/۱۱ چگونه وام بافت فرسوده مسکن بگیریم؟ + جزییات ۱۴۰۱/۵/۱۱ مرخصی زایمان چند ماه است؟ ۱۴۰۱/۵/۱۰ توزیع پول در حوادث طبیعی، جای خود را به بیمه می دهد؟ ۱۴۰۱/۵/۹ روند پلکانی نرخ سود بین بانکی ۱۴۰۱/۵/۹ آخرین ویدیو ها جنجال حضور مجری برنامه مذهبی در کنسرت + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۲ ۱۰:۴۰ شوخی جالب هوتن شکیبا با آبمیوه خوردن پدرام شریفی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۲ ۱۰:۰۱ امکانات جذاب و شگفت انگیز در لندکروز جدید + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۲ ۰۲:۵۳ گریه بازیگر نقش حرمله در مختارنامه؛ مادرم گفت دستت بشکنه! ۱۴۰۱/۰۵/۱۱ ۲۳:۲۱ بی سوادی صبا راد در ترکیه سوژه خنده شد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۱ ۲۳:۰۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۲:۰۴ چک ثبت نشده در صیاد دارید، این مطلب را بخوانید ۱۱:۵۵ هالک ایرانی یک کاراکتر فیک است + فیلم ۱۱:۵۱ تست هوش؛ دزد کیست؟ ۱۱:۴۴ طرز تهیه اکبر جوجه در منزل با روشی متفاوت و آسان ۱۱:۴۳ پلوسی: آمریکا، تایوان را تنها نمی گذارد ۱۱:۳۵ قیمت طلا امروز دوازدهم مرداد در بازار (مثقال ۱۸ عیار، طلا گرم ۱۸ عیار) ۱۱:۳۵ قیمت لیر امروز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت یورو امروز ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت پوند امروز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت دلار امروز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۵ قیمت درهم امروز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۳۳ مسی یک رکورد دیگر پله را شکست + عکس ۱۱:۳۲ واشنگتن: انتقال هواپیما از ایران به ونزوئلا بدون مجوز انجام شده ۱۱:۳۱ درآمد عملیاتی حدود ۸۷.۰۰۰ میلیارد ریالی وبملت در ۴ماهه امسال ۱۱:۲۴ آشنایی با اعمال مخصوص شب پنجم محرم الحرام ۱۱:۱۸ از این ۱۲ خوراکی برای تقویت حافظه کودک غافل نشوید ۱۱:۰۶ لذت سرمایه گذاری در صندوق گسترش بانک آینده ۱۱:۰۱ هک گسترده سولانا ۸ میلیون دلار سرمایه به باد داد! ۱۱:۰۰ شاخص کل سوار بر خودرو / ارزش معاملات پاشنه آشیل بورس ۱۰:۵۸ اسامی ساختمان‌ های ناایمن تهران به روز رسانی می‎ شود ۱۰:۵۷ مهاجم ۲ میلیون یورویی در اردوی پرسپولیس؟ + فیلم ۱۰:۵۵ برترین های کنکور در چه مدرسه ای درس خوانده اند؟ + عکس ۱۰:۵۳ چین، سفیر آمریکا را احضار کرد ۱۰:۵۰ شناور حامل یک و نیم تن مواد مخدر در خلیج فارس توقیف شد ۱۰:۴۷ رنانی: روشنفکران به جای نقد حکومت ها از نقد خود آغاز کنند ۱۰:۴۶ انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از برخی مداحان و منبری ها ۱۰:۴۳ تحریم معشوقه پوتین توسط آمریکا ۱۰:۴۰ قیر رایگان مصوب بودجه ۱۴۰۱ از شنبه تخصیص می یابد ۱۰:۳۵ عضو کمیسیون قضایی مجلس: عمل گشت ارشاد را تایید می کنم ۱۰:۳۱ بازدید وزیر حمل و نقل ونزوئلا از گروه خودروسازی سایپا ۱۰:۲۵ دانلود نوحه و مداحی برای شب پنجم محرم ۱۴۰۱ ۱۰:۲۱ نرخ رسمی ۲۳ ارز کاهش یافت ۱۰:۱۷ حمایت شستا و تاپیکو از صنعت سلولزی ادامه دارد ۱۰:۰۸ مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریورماه تمدید شد ۱۰:۰۵ دسترسی بخش خصوصی به نماینده حقوقی در ایستگاه پایانی/ وکلا می‌توانند قانون را دور بزنند؟ ۱۰:۰۴ پایان جنجال خودرو و بورس؛ سایپا هم به میدان آمد ۱۰:۰۰ آپارتمان های ۶۰ متری مرکز تهران چند؟ ۰۹:۵۳ توقف نفت در ایستگاه ۱۰۰ دلاری ۰۹:۵۰ تضعیف دلار قیمت طلا را بالا برد ۰۹:۴۱ بایدن حاضر نیست سپاه را از فهرست تروریستی خارج کند ۰۹:۳۱ پرداخت بیش از ۲۰۲ میلیارد ریال وام فرزندآوری توسط موسسه اعتباری ملل ۰۹:۳۰ قیمت بیت کوین همچنان در کانال ۲۲ هزار دلاری ۰۹:۱۶ در فضا می توان پیتزا درست کرد؟ ۰۹:۱۱ سود سهام عدالت ۲ برابر شد ۰۹:۰۷ ترافیک سنگین در بخش های غربی پایتخت ۰۸:۵۸ سفرهای زیارتی و سیاحتی برای افراد پرخطر ممنوع! ۰۸:۲۷ احتمال وقوع سیل در ۸ استان ۰۷:۳۰ ۷ شب سفر به آلانیا چقدر پول می خواهد؟ + جدول ۰۳:۱۵ تست شخصیت؛ رازهایی که شکل ناخن های شما فاش می کند ۰۳:۰۴ علت لرزش ماشین در شروع حرکت و در هنگام نیم کلاچ چیه؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چک صیادی اخبار بانک و بیمه چک در سامانه صیاد قانون صدور چک عدم پرداخت ثبت نشده برگه چک ۱۴۰۱ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۱۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

بهنام نیک‌نژاد؛ درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس اظهار کرد: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل ۶ ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تأسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آن ها اندک است هم‌اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف‌سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه‌بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک‌نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر مؤسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف‌سازی به نفع مؤسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی مؤسس تا ۱۰۰ درصد شهریه ابلاغی کل دانش‌آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک‌نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رأی صادر شد که مؤسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند ۲۰ روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آن ها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، مؤسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک‌نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، ۳۰ ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز ۳۶ ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید ۴۴ ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان ۳۰ ساعت است و مؤسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در چهار محال و بختیاری
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • مطالبات ساکنین پایین‌ دست سد سیمره پرداخت شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت